Zorgeloos met sondevoeding naar school:

het kan perfect!

 

Benth is een flinke kleuter van vier jaar. Hij heeft een stofwisselingsziekte en eten gaat niet altijd zo vlot. Het middageten op school bracht enorm veel stress met zich mee. Benth heeft daarom een Mickey-button.

De kinderverpleegkundige van KinderThuisZorg komt langs op school om Benth sondevoeding te geven. Hierdoor hoeven de ouders van Benth niet elke middag vrij te nemen op het werk. Hij kan gewoon in school blijven en met zijn vriendjes spelen. Dit alles in zijn vertrouwde omgeving. Zowel Benth als zijn klasgenootjes zijn vanaf het eerste moment zoveel mogelijk betrokken bij de zorg, alsook de leerkracht krijgt de nodige ondersteuning.
 
Hoe mooi is het dat na enkele dagen de kinderverpleegkundige zo goed als onzichtbaar is geworden in de klas en de school. Spelen, tekenen, knutselen, leren, ... alles gaat gewoon verder. “Krijgt Benth sondevoeding? Oh, dat valt al niet meer op.” Wanneer de leerkracht het ziet zitten, kunnen kinderverpleegkundige handelingen ook aangeleerd worden.
 
 
 
 
 
 
 
Stapsgewijs op een kwalitatieve en professionele manier met een veilige back-up voor het onderwijs. Zeer fijn dat een school hier voor open staat want dit is helaas niet altijd het geval. We willen het kind namelijk maximale kansen geven om te kunnen groeien en ontwikkelen. Zoals leeftijdsgenootjes alle tijd geven om te bouwen aan vriendschappen, belangrijke sociale contacten, deelnemen aan activiteiten kortom gewoon kind laten zijn.
 
En Benth? Die zei: “Mama, ik ga graag naar school.” De ouders weten van hoever hij komt, en zijn ervan overtuigd dat het mede door de mogelijkheid van de sondevoeding is! Voordat hij ’s middags deze zorg kon krijgen had hij elke ochtend veel stress voor de boterhammen op school. Bedankt KinderThuisZorg!”
 
En wat als het geen school is? Wel, dan kan de sondevoeding gewoon worden gegeven op de opvang, op kamp of waar dan ook. Het is een mooi voorbeeld van juiste zorg, op het juiste moment, op de juiste plaats. Maar voor kinderen zoals Benth en het ganse gezin maakt het een wereld van verschil.