Heidi, moeder van tweelingzusjes Norah en Rosie, vertelt over haar dochtertje Norah die een hersentumor heeft en over haar ervaring met KinderThuisZorg.

‘’Mijn dochtertje Norah (4 jaar) vecht al meer dan een jaar een moedige strijd tegen hersenkanker. Met een chemobehandeling van 18 maanden wordt getracht de tumor onder controle te houden. Dit is voor heel ons gezin een zware beproeving, en ons leven staat volledig in het teken van de behandeling en genezing van ons meisje. 

Een van de dingen die in heel dit avontuur zwaar doorwegen, is de wekelijkse over en weer naar het ziekenhuis in Antwerpen, wat toch steeds minstens een uur rijden is (als we niet in de file staan).

Ik was dan ook ongelofelijk blij toen men mij onlangs in het ziekenhuis vertelde over het startende project van KinderThuisZorg. Wat voor ons betekent dat al de weken dat Norah geen chemo krijgt, we niet meer langs het UZA hoeven te rijden. De kinderverpleegkundige van KinderThuisZorg komt dan bij ons thuis voor de bloedafname en verzorging van de Broviac catheter.

Voor ons is dit echt een geschenk uit de hemel, het bespaart ons een heleboel stress (die we in deze situatie uiteraard al meer dan genoeg hebben). Norah wordt telkens verzorgd in haar meest vertrouwde omgeving en is intussen al goed gewend aan de lieve verpleegkundige van KinderThuisZorg. Tweelingzusje Rosie kan ook gewoon aanwezig zijn bij de verzorging, waardoor zij zich ook meer betrokken voelt bij het hele gebeuren. Voorheen moest zij ergens opgevangen worden als wij naar het UZA gingen. Wij zijn dan ook enorm dankbaar voor dit project en het grote verschil dat dit voor ons betekent.’’

 

 

 

 

 

 Het bespaart

ons een heleboel stress